Ons verhaal

Hoe Ice Cream geboren is

30 jaar geleden stond een bollenkweker in zijn veld met nieuwe tulpen. Een veredelaar had 5 jaar daarvoor verschillende tulpen met elkaar gekruisd en nu bloeide de tulpen voor het eerst. Toen de bollenkweker door de nieuwe tulpen liep, zag hij iets bijzonders. “Is dat een Tulp?” vroeg hij zich hardop af.

Hij realiseerde zich al snel dat er iets bijzonders was ontstaan. Maar... is het mooi? Hij moest er even aan wennen. ‘Apart’ was zijn eerste gedachte. Dat is in eerste instantie nou niet een heel enthousiaste reactie (denk maar na: als iemand zegt dat je een ‘aparte’ jurk aan hebt, ben je dan blij?).

De bollenkweker liet de ‘Tulp’ aan verschillende mensen zien. Zijn vrouw, dochter, zoons, kenners van het vak. De één was enthousiast, de ander vond het niets. Iets in hem zei dat het wel eens een heel bijzondere tulp zou kunnen worden. Een jaar daarna bloeide de tulp weer. Nu waren het twee bloemen. Weer de twijfels... Op een zaterdag liep hij met zijn dochtertje door het land. “het lijkt wel een ijsje” zij ze enthousiast. En toen ineens zag hij het: Ice Cream. Een nieuwe tulp was geboren.

Jaren van testen en telen braken aan. Tulpen vermenigvuldigen zich 1 x per jaar. Van 1 bloembol naar 2 bloembollen. Het jaar daarna 4, enzovoorts.

Ice Cream nu

30 jaar later is  Ice Cream uitgegroeid tot een volwassen tulp. De 3 zonen van de bloembollenkweker zijn ook volwassen en nemen de zaak over. Tim, Sjaak en Thijs vinden Ice Cream geweldig. Ze genieten elk voorjaar als deze tulp tot leven komt.

Toch kriebelt er iets. Iedereen die Ice Cream ziet vindt het indrukwekkend, maar niemand weet hoe ze aan die mooie tulp kunnen komen “prachtig, maar waar koop ik dat?” Vragen ze zich af.

Behoorlijk frustrerend vinden de broers dat. Ice Cream word tot nu toe eigenlijk alleen maar verkocht aan Russische Sjeiks en in exclusieve winkels in het buitenland.

Daar moet verandering in komen vinden de broers: Iedereen moet kunnen genieten van deze prachtige tulp. Zo is het idee ontstaan om online de tulp Ice Cream aan te bieden, zodat iedereen ze snel en eenvoudig kan bestellen. Direct van de kweker, gewoon bij jou in de tuin.